Športno Društvo

PARTIZAN

ŠKOFJA LOKA

 

Vizija društva je spodbujanje telesne aktivnosti, socialne vključenosti, druženja, dialog, pozitivna energija in prostovoljstvo.

o društvu

Zdravo živim, se gibam in smejim

Športno društvo Partizan združuje številne, raznovrstne športne sekcije, ki se ukvarjajo s športno rekreacijo, vzgojo in vrhunskim športom. Pisana paleta različnih športnih interesov, ki jih društvo povezuje, narekuje premišljeno in usklajeno delovanje za kar se v vodstvu društva še posebej zavzemamo.

Vizija Športnega društva Partizan je postati na lokalnem, regionalnem in nacionalnem športnem prostoru prepoznavno, avtonomno ter konkurenčno društvo na področju športa in rekreacije, ki celovito in kakovostno podpira svoje člane s sistemom dela, motiviranja in razvojem novih športnih programov in pristopov, uveljavlja ter promovira rekreacijo in šport kot pomemben element kakovostnega življenjskega sloga vsakega posameznika.

Športno društvo Partizan Škjofja Loka je bilo v letu 2006 izmed 340 društvi v Sloveniji izbrano med 8 prvih pilotskih društev, ki izpolnjujejo zahtevne kriterije za Znak kakovosti “Zdravo društvo”, znak, ki pripomore k uresničevanju prizadevanj, da bi v športnih društvih zagotovili in ponudili kvalitetne in zdravju koristne športne vadbe ter, da bi te ponudbe nenehno izboljševali.

Športno društvo Partizan Škofja Loka je usmerjeno k spodbujanju telesne aktivnosti, socialne vključenosti, druženja, dialoga, pozitivne energije in prostovoljstva ter doseganju naslednjih ciljev:

#1: Krepitev fizičnih virov zdravja

Ta cilj zajema zlasti krepitev telesnih lastnosti, ki so potrebne za ohranjanje zdravja. Redni vzdržljivostni trening ima na primer jasne, zdravju koristne učinke; lahko preprečuje namreč pojav bolezni srca in ožilja. Pozitivno vpliva na izboljšanje moči, gibčnosti in koordinacije tudi zavira pojav bolečin v hrbtu.

#2: Krepitev psiho-socialnih virov zdravja

Krepitev psiho-socialnih virov zdravja Na emocionalni ravni lahko telesna aktivnost prispeva k neposrednemu izboljšanju splošnega počutja. V sklopu tega cilja si prizadevamo za izgradnjo pozitivnega telesnega koncepta, kakor tudi za posredovanje informacij o različnih možnostih in učinkih telesnih aktivnosti.

#3: Zmanjšanje števila rizičnih faktorjev

Zdravju koristne telesne aktivnosti skozi trening direktno učinkujejo na presnovo maščob, krvni sladkor, prekomerno težo ali na imunski sistem. Enako velja tudi za mišično neuravnoteženost. Telesna aktivnost tako lahko preventivno učinkuje tudi na obolenja srca in ožilja, diabetes, osteoporozo, rakava obolenja itd.

#4: Reševanje težav povezanih s slabim počutjem

Zdravju koristne telesne aktivnosti lahko z izboljšanjem mišične moči pripomorejo k odpravi določenih zdravstvenih težav, kot so npr. bolečine v hrbtu. Izboljšanje počutja med in po ustrezno zasnovani telesni aktivnosti lahko poleg tega pripomore k izboljšanju splošnega počutja in k pozitivni oceni lastnega zdravstvenega stanja.

#5: navezanosti na zdravju koristne aktivnosti

Navezanost pomeni redno udeležbo pri zdravju koristnih športnih dejavnostih. Poleg tega redna telesna aktivnost vodi k raznim zdravju koristnim spremembam življenjskega sloga (prehrana, sprostitev, dejavnosti v prostem času, itd.). Trajna udeležba pri vadbi je zato eden osrednjih ciljev zdravju koristnih športnih dejavnosti v okviru vzpostavitve zdravega načina življenja.

#6: Izboljšanje gibalnih sposobnosti

Pri zdravju koristnih aktivnostih, ki so osnovane na gibanju, je potrebno upoštevati tudi življenjske razmere udeležencev ter njihove gibalne sposobnosti. Zdravju koristne ponudbe vadb, kompetentni vaditelji in vaditeljice, ustrezni prostori in naprave, povezovanje in sodelovanje z drugimi društvi ter kakovostno varstvo pri vadbi predstavljajo težišče naših prizadevanj v okviru tega cilja.

“‘V tekaško skupino hodim že vrsto let. Le zakaj? Zato, ker mi je prijetno in skupaj s ‘sotrpinkami/i’ naredim  veliko dobrega za svoje telo in dušo. Skupina je zelo raznolika, spoznavam ljudi, ki jih drugače ne bi. Vedno je zabavno, radi se družimo in pozabimo, da zraven tudi švicamo. Skupaj nam ni težko doseči kar si zastavimo. Seveda pa nam vse to ne bi uspelo brez naših prijaznih, včasih tudi zahtevnih  trenerk, ki nas motivirajo, držijo skupaj da vztrajamo in se zraven še zabavamo

Mateja P.

Karate zame v prvi vrsti pomeni sprostitev po dolgem napornem dnevu sedenja v šoli. Komaj čakam, da lahko grem v telovadnico, se spotim in naredim nekaj dobrega in zdravega za svoje telo.

Maša

“Namiznoteniške vadbe se udeležujem predvsem zato, da se razmigam in s tem poskrbim, da bom tudi v pozni starosti pri kondiciji. Poleg tega je na vadbah vedno prijetna družba. Sem namreč upokojenec, zato me veseli, da je na vadbah tudi veliko ostalih upokojencev. Skratka, uživamo v dobri družbi in telesni aktivnosti.

Pavle Ž.

DOKUMENT: PRAVILA ŠPORTNEGA DRUŠTVA PARTIZAN

smejim

Zdravo živim, se gibam

in smejim

PARTIZAN ŠKOFJA LOKA DRUŠTVO
ZA ŠPORTNO REKREACIJO IN TELESNO VZGOJO

Podlubnik 1C
4220 Škofja Loka
Slovenija

Davčna številka: 72363878
Matična številka: 5153921000

Email: sdpartizan@sdpartizan.si